Įmonių sąrašas

Vilniaus komunalinių paslaugų mokykla, Kaišiadorių skyrius

Girelės g. 57, 56123 Kaišiadorys
(0 346) 51899
Google mapswaze
Google mapswaze

Rasti maršrutą:

Pasirinkite adresą:
Pasirinkite adresą:

Filialai

Žiūrėti visus adresus

Įmonės kontaktai

Telefonas
(0 346) 51899
Tinklalapis
Įvertinkite:
0 (mažiausiai 80 simbolių)


Lankomumo statistika
Duomenų atnaujinimas
Dalintis

Veiklos aprašymas

Suvirintojai
Apdailininkai
Vilniaus komunalinių paslaugų mokykla įsikūrusi 1946 metais gegužės 14 d. miesto centre. Per daugiau, kaip 70 metų mokyklos veiklos metus parengta ir išleista per 13700 kvalifikuotų darbininkų, kurie sėkmingai dirba Lietuvos Respublikos įmonėse ir organizacijose, UAB. Mūsų mokyklos auklėtiniai dirbo biznio centro, verslo trikampio, Vilniaus viešbučio „BALTPARK“, „Šarūno“ viešbučio ir kitų šiuolaikinių objektų statybose. Mūsų mokiniai atlieka baigiamąją praktiką įmonėse „Robiga“ „Montuotojas“, „Mano būstas“, IDW metalas ir mediena“ ir t. t. Kiekvienais metais parengiama ir išleidžiama apie 150 kvalifikuotų darbininkų. Pagrindinis dėmesys skiriamas profesijos įgijimo programai realiomis sąlygomis. Pagrindas yra gebėjimai, reikalingi būtinai kvalifikuotai veiklai, gebėjimas greitai susiorientuoti ir prisitaikyti prie inovacijų ir technologijos raidos. Mokykloje vykdomas pirminis ir tęstinis mokymas pagal modulines profesinio mokymo programas.

Mokyklos mokymo bazę sudaro praktinio mokymo dirbtuvės ir teorinio mokymo kabinetai. Praktinio mokymo dirbtuvės įrengtos pagal šiuolaikinius technologinius reikalavimus, yra visi reikalingi įrenginiai, įrankiai, medžiagos ir techninė dokumentacija mokymo programoms įvykdyti. Pastaraisiais metais įrengti nauji teorinio mokymo kabinetai praktinio mokymo dirbtuvėse. Suvirintojo praktinio mokymo dirbtuvėse pastatyta nauja švediška dujinio suvirinimo įranga „AGA“ ir pusautomatinio suvirinimo „KEMPPI“ ir „ESAAB“ įranga. Santechnikams nupirkti individualaus santechniko įrankių rinkiniai. Mokiniams ir mokytojams sudarytos geros ir saugios darbo ir mokymo (si) sąlygos: renovuotos teorinio mokymo patalpos, sukurtos poilsio erdvės, kapitališkai renovuoti sanitariniai mazgai, įrengtas virtualus mokymo (si) kabinetas, adresu Pakalnės g. 3, Vilnius. Santechnikų, suvirintojų ir elektrikų kabinetai papildyti naujai sukomplektuotais stendais, maketais. Mokyklos informacinių technologijų kabinetas nuolat atnaujinamas nauja kompiuterine įranga.

2020 metais Vilniaus komunalinių paslaugų mokykla įgyvendindama projektą “VKPM profesinio mokymo infrastruktūros plėtra, Nr. 09.1.2-CPVA-K-722-01-0032, finansuojamą pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 9 prioriteto „Visuomenės švietimas ir žmogiškųjų išteklių potencialo didinimas“ 09.1.2-CPVA-K-722 įgyvendinimo priemonę „Profesinio mokymo infrastruktūros plėtra“, vykdo Vilniaus komunalinių paslaugų mokyklos mokymo programoms įgyvendinti skirtų patalpų (suvirintojų, ventiliacijos, oro kondicionavimo sistemų gamintojų ir montuotojų), esančių Titnago g. 1, Vilnius, praktinio mokymo dirbtuvių remontą, atnaujina prioritetinių mokymo programų įgyvendinimui reikalingą profesinio mokymo įrangą (suvirintojų, santechnikų, ventiliacijos, oro kondicionavimo sistemų gamintojų ir montuotojų, elektrikų).

Mokykloje dirba didelę pedagoginę patirtį turintys aukštos kvalifikacijos pedagogai, mokantys jaunuolius savarankiškai ieškoti žinių, remiantis šiuolaikinėmis informacinėmis priemonėmis. Ne mažiau 10% modulinių profesinio mokymo programų valandų skiriama mokinių bendrosioms kompetencijoms ugdyti.

Mokykla rengia suvirintojus, santechnikus, elektrikus, komunalinio ūkio paslaugų darbuotojus ir ventiliacijos, oro kondicionavimo sistemų gamintojus ir montuotojus. Nuo 2019 metų priėmimas vykdomas tik į modulines pirminio ir tęstinio mokymo programas. Į pirminio profesinio mokymo modulines programas priimami mokiniai įgiję vidurinį išsilavinimą, pirmai kvalifikacijai įgyti. Į tęstinio profesinio mokymo programas priimami mokiniai įgiję vidurinį išsilavinimą ir siekiantys įgyti antrą kvalifikaciją.
Daugiau...

Video